NEW WATCHING SERIES #1

Ahoj!
Jak víte, na blogu jsem zveřejnila už nějaké články s mými oblíbenými seriály. Přesněji řečeni dva. Už dlouho mám v plánu napsat o dalších typech seriálů, které mám ráda, nicméně bohužel vůbec nemám čas a jsem ráda, že zvládám psát recenze. Jakmile však budu mít trochu volnější období, vrhnu se na to. Ale řekla jsme si, že tenhle článek prostě napíšu. Letos jsem se totiž poprvé v životě rozhodla sledovat nové seriály, které mě zajímají už přímo, když budou vycházet. Ne že bych to teda úplně vždycky zvládala, ale snažím se si na ně udělat čas. 
Za první půlku tohoto roku tu mám 7 nově sledovaných seriálů. Myslím, že asi dva nebo tři, které mě zajímaly jsem v době  vysílání už jaksi propásla (např. A Series Of Unfortunate Events), ale já to doženu :) Myslím, že až do léta žádné nově vysílané seriály v plánu nemám (ono se jich myslím ani v létě nových moc nevysílá), ale jsem si jistá, že na podzim se zase nějaké zajímavé objeví. Na úvod ještě musím říct, že úplně všechny seriály se mi moc zalíbily, bohužel však někter byly zrušeny, což mě opravdu mrzí. No, tak vám je jdu teda představit.

EMERALD CITY
zdroj
O čem to je?Adaptace známého příběhu o Čaroději ze země Oz. Ovšem v trochu jiné, dospělejší podobě. Dorothy je dospělá žena, která se hurikánem přenese do země Oz. Musí se vžít do nového světa, čelit tamním problémům, najde "strašáka" Lucase, potká se s čarodějkami a samotným čarodějem a zjišťuje, kolik nebezpečí a překvapení tato země skrývá a že ona možná dokáže zabránit nejhoršímu. 
Teda tohle mě fakt bavilo. Na začátku jsem tedy byla trochu skeptická, ale postupně jsem si seriál zamilovala. Bylo to úplně něco jinýho, než co jsem doposud viděla, takový jiný styl, ale opravdu mě to bavilo. Kromě Dorothy sledujeme také celou řadu dalších postav. Jak jsem psala, v jistém smyslu je tu onen strašák, nechybí ani člověk ze železa, dokonce jistým způsobem i zbabělý lev. A samozřejmě pejsek Toto. A mnoho dalších. Základ příběhu je stejný jako původní příběh, ale opravdu jen základ - zbytek je vlastně úplně jiný. Ale to mi vůbec nevadí, opravdu mě to pohltilo. O to víc mě mrzí, že seriál byl nejspíš ukončen. Byla odvysílána první série, která sice skončila jistým způsobem ukončeně, ale na konci se objevilo takové nakopnutí pro další díly, kterého se ale nejspíš nedočkáme. I tak to ale bylo skvělé. 
Hlavní obsazení: Adrija Arjona, Oliver Jackson-Cohen, Vincent, D'onofrio, Florence Kasumba, Mido Hamada, Jordan Loughran, Joely Richardson, Gerran Howell

TIME AFTER TIME
zdroj
O čem to je? Příběh začíná v 19. století a zavede nás do života významného anglického spisovatele H. G. Wellse a jeho v té době ještě přítele, kterého známe pod jménem Jack the ripper, tedy Jack rozparovač. Wellsovi se povedlo sestrojit stroj času a když po Jackovi půjdou policisté (fakt nevím, jak se jim v té době říkalo :D), rozhodně se jej použít. H. G. se musí vydat za ním - no a kam jinam než do současnosti. Ocitne se v muzeu, kam byl jeho stroj času umístěn a hned je vyslýchán za za to, jak se tam dostal a co tam pohledával. Nikdo mu samozřejmě nevěří jeho údajnou identitu a Wells se kromě vypořádávání s touto záležitostí musí také sžít s moderním světem, pátrat po Jackovi a přesvědčit někoho, aby mu uvěřil. Což se mu podaří s pracovnicí muzea Jane.
Upřímně řečeno ani nevím, proč tu o tomhle seriálu píšu, když jej ani nedovysílali :D Utli ho kvůli poměrně nízké sledovanosti tuším asi po pátém díle a není jisté, zda jej vůbec někdy dovysílají. Což mě ale neskutečně mrzí. Možná, že seriál neoslovil všechny, ale mě oslovil už slibným námětem a samotný seriál se mi hned zalíbil. Pravdou je, že milostná linka, která samozřejmě nesmí chybět nikde, byla možná trochu uspěchaná a prokouknutelná, ale ani to mi nevadilo. Naprosto jsem si zamilovala Wellse, který se choval jako naprostý zlatíčko a Jack byl na druhou stranu takový perfektní bad boy s trefnými hláškami, který uměl ještě k tomu dobře vraždit. Dobře, z toho bych si asi srandu dělat neměla, ale co už. A navíc cestování časem - s tím u mě nikdy nešlápnete vedle. Každopádně asi na seriál nekoukejte, dokud nedovysílají alespoň tu první sérii (no, takže vlastně zároveň jedinou sérii), protože podle mě skončil fakt napínavě a to mě štve o to víc.
Hlavní obsazení: Freddie Stroma, Josh Bowman, Genesis Rodriguez, Nicole Ari Parker, Will Chase

BIG LITTLE LIES
zdroj
O čem to je? V městečku Monterey se stala vražda na kvízovém večeru a probíhá vyšetřování, kdo je vrahem. A my kromě toho taky celou dobu sriálu čekáme na odhalení oběti. To zjišťujeme sledováním příběhu tří kamarádek - Jane, Madeleine a Celeste, které na první pohled mohou vypadat jako šťastné matky, ale každá si nese své břímě - ať už vzpomínku z minulosti nebo současnou neblahou situaci. A právě ony by taky mohly být stejně dobře obětí jako mezi podezřelými vrahy.
Možná víte, že tato minisérie je na námět knihy Sedmilhářky od Liane Moriarty, na kterou jsem už napsala recenzi. Seriál jsem vlastně začala sledovat dřív než jsem přečetla knihu, protože to byl prostě velký boom a mě hrozně lákalo hvězdné obsazení a samotná kniha mě lákala už dlouho. A jsem opravdu ráda, že jsem se na seriál podívala. Bylo to takové skvělé vyšetřování s výborně vymyšlenými a vykreslenými životními útrapy a samozřejmě nejde popřít ani to, že šlo rozhodně o napínavý příběh. Každý díl jsem byla napnutá, jestli mi něco neřekne, kdo je teda tím vrahem a obětí, neustále jsem se rozhodovala, koho bych tipla a nakonec jsem stejně byla úplně vedle. Za mě velká spokojenost.
Hlavní obsazení: Reese Witherspoon, Nicole Kidman, Shailene Woodley, James Tupper, Adam Scott, Alexander Skarsgard, Laura Dern, Zoe Kravitz

TANGLED: THE SERIES
zdroj
O čem to je? Jistě si vzpomínáte na animovaný film Na vlásku. No a právě tento seriál je takovým jeho spin-offem. Začíná hodinovým filmem Tangled Before Ever After, který se odehrává po hlavním filmu a před krátkým filmem se svatbou hlavního dua a kde zjistíme, jak přišla Rapunzel/Locika zpět ke svým mega dlouhým vlasům a následuje už samotný seriál. Ten se nese ve stejném duchu jako většina animovaných seriálů, kterým předcházejí filmy - každá epizoda má nějaký svůj vlastní příběh a nejde už o velkou zápletku, ale jen o nějakou příhodu ze života hlavních hrdinů. A je to super.
Nevím jak vy, ale já film Na vlásku naprosto miluju a viděla jsem ho tak trilionkrát. A když jsem zjistila, že se chystá seriál, skákala jsem radostí do stropu. A rozhodně jsem nebyla zklamaná. Každý týden se těším na skvělou dvacetiminutovku strávenou s mými oblíbenými hrdiny, na které jsem se vždycky těšila ve filmu, na jejich aktuální příhody a v neposlední řadě skvělé hlášky. Především Eugenovy hlášky ("What the hair?"). Kromě starých známých jsou tu i nové postavy, z nichž se mezi hlavní zařadila Cassandra - služebná a taková pomocnice Rapunzel, jejíž vzájemné popichování s Eugenem mě neuvěřitelně baví. No řeknu vám, je to prostě paráda a pro milovníky filmu nutnost.
Hlavní obsazení: Mandy Moore, Zachary Levi, Eden Espinosa, Julie Bowen, Clancy Brown

13 REASONS WHY
O čem to je? Další seriál na motivy knihy, tentokrát od Jaye Ashera (česky Proč? 13x proto). Jde o příběh středoškolačky Hannah, která nám prostřednictvím nahrávek vypráví o třinácti důvodech, proč se zabila. Každý důvod představuje jednoho člověka, který ji nějakým způsobem zranil. Příběh sledujeme z pohledu Claye, což je kluk, který Hannah miloval a je také jednou z osob na nahrávkách. Dá se říct, že v seriálu sledujeme vždy dvě časové roviny, které se nějakým způsobem prolínají - současnost, kdy Clay a všichni ostatní účastníci Hannina života řeší následky její smrti a nahrávek a doba, kdy Clay poslouchá nahrávky, díky kterým se prostřednictvím Hannina vyprávění dostáváme do minulosti a zjišťujeme, co se stalo i v obrazové podobě.
Tento seriál v době vysílání téměř ovládl svět. Ne že by zde hráli nějak extra známí herci, ale diváky lákala jiste především Selena Gomez jako producentka, fanoušci knihy se na seriál určitě taky těšili a samotný námět musel spoustu diváků přilákat sám o sobě. Já knihu nečetla, ale všechno mě na tomhle seriálu lákalo a jsem neskutečně ráda, že jsem jej viděla. Původně mělo jít o minisérii, ale nyní jsem se dočetla různé spekulace o možné druhé sérii, což bych třeba já opravdu uvítala. Je jasné, že knižní námět je vyčerpán, protože jsme viděli to, co autor napsal, tedy příběh Hannah a jak to všechny zúčastněné ovlivnilo. Ale na konci seriálu pořád zůstalo spoustu otázek o osudech postav a uzavřít je nebo případně ještě rozvést další sérií by vůbec nemuselo být špatné. Já si seriál zamilovala, jako spousta dalších lidí a ať už bude další série nebo ne, tu první vám rozhodně můžu jen doporučit. A neznámých herců se vůbec nebojte, dle mého názoru jsou herecké výkony fenomenální.
Hlavní obsazení: Dylan Minnette, Katherine Langford, Christian Navaro, Alisha Boe, Devin Druld, Ross Butler, Miles Heizer, Justin Prentice, Derek luke, Brandon Flynn, Kate Walsh

FAMOUS IN LOVE
zdroj
O čem to je? Dostáváme se do života mladé dívky Paige, která se jen tak se svou kamarádkou rozhodně zúčastnit konkurzu na nadcházející film Locked. A co se nestane - ona zvítězí jako uchazečka o hlavní ženskou roli August. Dostává se do života celebrit a je z ní filmová hvězda, po čemž vždycky toužila. Musí se ale vypořádat s množstvím intrik a nepříjemností, které jsou daní za tento život. Kromě toho řeší dilema, jak skloubit natáčení a život hvězdy se školou, kterou by jí její otec neodpustil a ona ho nechce zklamat. A co by to bylo za seriál bez lásky? Před touhle velkou změnou si Paige urovnávala své city k nejlepšímu kamarádovi Jakeovi, kterému také není lhostejná, ale už na konkurzu k filmu naprosto uhranula jejímu filmovému kolegovi a velké hvězdě Rainerovi, který vypadá, že o ni má opravdu zájem. Jak se Paige zvládne vyrovnat s jejím novým životem a všemi novými zjištěními?
Upřímně musím říct, že nevím, na kolik bych o tomto seriálu měla něco říkat, jelikož jsem viděla zatím jen dvě epizody. Ale naprosto mě dostal první minutou. Na Famous In Love jsem se neskutečně těšila ze dvou důvodů - má ji na svědomí Marlene I. King, která stojí za mými oblíbenými Pretty little Liars (které se blíží ke svému finále, fňuk) a hlavní roli hraje Bella Thorne, kterou má opravdu ráda (a nejen ze Shake It Up). A vůbec jsem nebyla zklamaná. Neskutečně se těším, jak se bude děj vyvíjet dál a už teď jsem rozhodně za pár Paige + Rainer, protože je prostě dokonalý. Zatím se nám celé prostředí celebrit a i Paiginých přátel a všech jejich životů ukazuje teprve v matných barvách, ale už teď můžeme říct, kdo bude dělat problémy, kdo bude dělat problémy a kdo ze sebe dělá něco, co není. No, zatím jsem prostě úplně nadšená a nemůžu se dočkat až zkouknu celou sérii.
Hlavní obsazení: Bella Throne, Carter Jenkins, Charlie DePew, Keith Powers, Niki Koss, Georgie Flores, Perrey Reeves, Pepi Sonuga, Mark Valley




THE VAMPIRE DIARIES (Upíří deníky)
O čem to je? Elena Gilbert se se svým bratrem přizpůsobuje životu bez rodičů, kteří nedávno zemřeli při autonehodě, když do jejího života vstoupí Stefan Salvatore. A jeho bratr Damon. Tito dva naprosto odlišní bratři jsou upíři, jak se Elena brzy dozví. A tímto zjištěným se celý její život změní. Nejen že se náhle zvýší úmrtnost lidí v jejím okolí, do města Mystic Falls přicházejí stále noví upíři a upíry se stávají i Elenini přátelé, ale postupně zjišťuje, že upíři nejsou jediné nadpřirozené postavy - jsou tu také vlkodlaci, čarodějky, dvojníci, hybridy,... Kromě neustálé snaze ochránit životy svých blízkých se Eleně nevyhýbají samozřejmě ani citové problémy a snad všichni víme, že často řeší dilema Stefan nebo Damon. Neustálé přicházejí nové hrozby a problémy, které se nevyhnou nikomu a je otázkou, jestli Mystic Falls vůbec někdy bude místo pro život v bezpečí.
Profláklý seriál The Vampire Diaries známe všichni. Svou popularitou bych ho přirovnala k Pretty Little Liars, které jsem sledovala snad od začátku, ale k Upírům jsem se konečně odhodlala až letos. Aktuálně jsem u páté série a řeknu vám, že i já jsem seriálu podlehla. Oba bratři Salvatorovi si mě od začátku získali a přestože naprosto miluju Damona a jeho hlášky, co se týče Eleny a jejího vyvoleného, vždycky jsem byla spíš tým Stelena. Kromě této oblasti mě každý díl vždycky dostane tím, jaká překvapivá zjištění a naprosto famózní zvraty přinese. Od prvního dílu se děj vyvinul opravdu zajímavým směrem a mě snad baví čím dál tím víc. Obzvlášť s příchodem nových postav, především původního upíra Klause. To je jedna z postav, kterou jsem od začátku nesnášela a nakonec jsem mu propadla, přestože jeho chování.. no, řekněme, že ho někdy úplně neschvaluju. Jsem zvědavá, co přinesou další série (držte mi palce, ať se zvládnu vyhnout spoilerům) a potom mám v plánu kouknout se i na spin-off The Originals.
Hlavní obsazení: Nina Dobrev, Paul Wesley, Ian Somerhalder, Candice King, Kat Graham, Zach Roerig, Matthew Davis, Steven R. McQueen, Michael Trevino, Sara Canning, Joseph Morgan, Claire Holt, Daniel Gillies

Tak to by byl přehled nových seriálů, které aktuálně sleduju nebo jsem sledovala. Rozhodně čekejte další seriálové články o mých oblíbených seriálech, jen prostě nevím kdy. Ale někdy budou. Mějte se krásně!

Ivett

1 komentář:

  1. very specific nice content. This article is very much helpful and i hope this will be an useful information for the needed one.Keep on updating these kinds of informative things
    I likable the posts and offbeat format you've got here! I’d wish many thanks for sharing your expertise and also the time it took to post!!

    Best Website For TV Series & Movies Free Download & Games 

    The Flash Season 1  

    The Flash Season 2 Full  

    The Flash Season 5 Full  

    Daringbaaz Lootere 2019 Full Movies  

    OdpovědětVymazat

Používá technologii služby Blogger.