FACTS ABOUT ME

Ahoj!
Abyste se o mně něco málo dozvěděli, rozhodla jsem se dát dohromady článek, kde bych vám o sobě v deseti bodech pověděla nějaké snad zajímavé informace.Někdy v b udoucnu bych pro zasmání ráda napsala článek s fakty, které třeba jen tak na potkání neříkám - však znáte ty články "weird facts about me" :) Ale dnes budeme vážní a zkrátka bych se vám tímto článkem jen ráda představila. Jdeme na to.

1.Jmenuji se Iveta (nečekaně) a moje blogovací "přezdívka" je zkrátka  jen Ivett.
2.Je mi 16 let a narozeniny slavím v květnu, což je taky můj nejoblíbenější měsíc.
3. Od září nastupuji do druhého ročníku gymnázia ve Zlíně. Radši se mě neptejte, jaký byl skok ze základky na gympl, protože to bylo něco šílenýho... A moc nevěřím, že druhý ročník by byl jednodušší, ale holt doufám, že to nějak zvládnu.
4. Bydlím a vyrůstala jsem na vesnici a jsem za to moc ráda.
5. Mám strašně ráda angličtinu a celkově jazyky. Samozřejmě studuji angličtinu a asi třetím rokem taky němčinu. Opravdu mě to strašně baví a troufám si tvrdit, že mi to celkem i jde, ale kdo studuje němčinu, tak mi snad dá za pravdu, že to je teda hardcore :) Jsou to taky dva předměty, na kterých mi fakt nejvíc záleží a baví mě se je učit. A moc doufám, ž budu jednou schopna se naprosto plynně domluvit oběma těmito jazyky. Vždycky jsem se chtěla naučit ještě francouzsky, ale když teď vidím, jak mi dává zabrat němčina, tak trochu pochybuju, že toho budu schopná vzhledem k tomu, že francouzština je údajně ještě těžší.. Ale třeba aspoň základy se někdy naučím.
6. V podstatě od malička miluju knihy. Pamatuju si, že ještě než jsem uměla číst mi musel každý den někdo číst knížku (většinou to byl děda). Honzíkovu cestu jsme spolu četli tolikrát, až jsem ji uměla úplně nazpaměť :) A když už jsem číst uměla, nejdříve jsem nebyla až tak zapálený knihomol jako teď, ale jedna z prvních knih, kteoru jsem přečetla a četla pořád dokola byly Děti z Bullerbynu - kniha mého dětství . A kdy jsem se stala  opravdu tak zapáleným knihomolem, že sřídám jednu knihu za druhou? Po přečtení Harryho Pottera - pro změnu knihy mého života.

zdroj

7. Když už jsme u toho Harryho, už několik let jsem jako jedna z mnoha totální potterhead. Tuto sérii naprosto miluju a jak jsem psala, přivedla mě k tomu opravdovému knihomolství. Re-reading Harryho si dávám snad každý rok a četla jsem každí díl řekla bych už tak pětkrát, ale přesně to teda nevím. Je to jedna ze sérií, kterou bych mohla číst třeba stokrát a  nikdy by mě nepřestala bavit, přestože vím, jak dopadne. Mimochodem dnes jsem si přeobjednala Harryho Pottera a prokleté dítě a nemůžu se té knihy dočkat.
8. 10 let hraju na flétnu a stále mě to baví, ale bohužel letos byl poslední rok, kdy jsem chodila do hudebky, protože vím, jak málo času budu mít příští rok a už bych to zkrátka nestíhala. Kromě flétny taky hraju tři roky na klávesy a přestože vím, že nikdy nebudu nějak extra dobrá, moc mě to baví. A kdysi jsem  hlavně na přání mamky hrála asi tři roky na kytaru, ale ono mě to prostě... jaksi nebaví :)
9. Miluju květiny. Pořád musím mít nějaké ve váze, strašně ráda se o ně starám a je to jedna z věcí, na které se po zimě těším nejvíc. Nejradši mám tulipány a růže a mám takový dojem, že i kdybych byla na někoho naštvaná sebevíc, dá mi kytku a je v pohodě (teda doufám, že až tak oblomná nebudu :))

zdroj

.
10. Jsem naprostý antitalent na matiku,  fyziku a chemii. Nevím co víc k tomu dodat,  prostě jestli těmihle předměty prolezu i letos,  budu se hodně divit :)
11. Jsem docela stydlivá. Nejsem úplně ráda středem pozornosti, pokud jsem si něčím nejistá a než se začnu nějak víc projevovat s cizími lidmi, chvilku to trvá. Ale naopak s lidmi, které znám vůbec nejsem stydlivá - právě naopak, to jsem zase středem pozornosti docela ráda :D
12.  Strašně ráda cestuju . Neprocestovala jsem toho sice ještě ani zdaleka tolik, kolik bych chtěla, ale pěvně doufám a věřím v to, že jednoho dne budu mít možnost cestovat často a na místa, kam  bych chtěla. Těch je hodně, ale z těch, které bych chtěla navštívit nejvíc můžu vypíchnout Velkou Británii, Francii,  Itálii, severoevrposké státy, celkově Ameriku (zejména New York a LA, ale určitě je toho víc),  Nový Zéland a tím to nekončí, ale nebudu vás zahlcovat tím mým dlouhým seznamem :)
13. Naprosto miluju Londýn. Byla jsem tam zatím dvakrát a pokaždé se školou, ale jela bych tam znovu třeba hned, protože je to město, kterým jsem celý život uchvácená a moc doufám, že se mi jednou splní sen tam alespoň na nějakou dobu žít.

zdroj


14. Vůbec nevím, co bych jednou chtěla dělat. Poslední roky jsem docela uvažovala, že by mě bavilo překládání knih, protože na to abych nějakou napsala s největší pravděpodobností nikdy mít nebudu. Nicméně teď si nejsem úplně tak jistá, že bych zvládla fakt dobrý překlad, takže se zkrátka nechám překvapit, čemu se jednou budu věnovat.
15. Mám jednu o tři roky mladší sestru.
16. Před čtyřmi roky nám umřel pejsek (jezevčík Ben), kterého jsme měli ještě než jsem se narodila. Strašně ráda bych měla dalšího pejska, protože je mám moc ráda, ale bohužel už to není moc možné,  jelikož by tu byl celý den s babičkou, která už není tak mladá na to, aby se tu starala o pejska, takže zkrátka doufám, že ho někdy v budoucnu mít budu.
17. Jsem naprostý seriálový maniak. Každou chvíli na nějaký koukám a až zhlédnu všechny série, vystřídám ho jiným. Nedávno jsem dokoukala všechny díly Gilmorových děvčat (a předtím Jak jsem poznnal vaši matku) a momentálně sleduju Glee a už po několikáté Čarodějky, který zbožňuju. A kromě toho každý týden netrpělivě čekám na nový díl Prolhaných krásek :) A kromě seriálů taky sleduju strašně moc youtuberů - jak českých, tak zahraničních a všech možných kategorií - knižní, beauty, fashion, zábavné..
18. Ráda bych v budoucnu měla nějaké tetování. Hrozně bych chtěla tetování relikvií smrtí, protože vím, že Harry Potter je něco, co mě moc ovlivnilo a má pro mě velký význam a ráda bych, aby to bylo vidět na první pohled. A možná časem třeba i něco dalšího, uvidíme :)

zdroj


To by bylo asi vše, co mě tak teď napadlo. Určitě bych toho o sobě dokázala říct ještě víc, ale už nechci tenhle článek prodlužovat. A zároveň se omlouvám, že v těch faktech není nějaký velký systém, psala jsem zkrátka to, co mě zrovna napadlo, takže je to takové neuspořádané. Doufám, že jste se o mně něco zajímavého dozvěděli a já se samozřejmě ráda dozvím něco o vás, takže mi určitě můžete něco napsat do komentářů. Mějte se krásně!

Ivett

1 komentář:

  1. Pěknej přehled, docela přehledný. Píšu hlavně abych řekla hodně štěstí k recenzování

    OdpovědětVymazat

Používá technologii služby Blogger.