NEW IN MY BOOKSHELF - FEBRUARY 2018

Ahoj!
Samozřejmě mi i v únoru přibylo do knihovny pár knih. Konkrétně 5, což není až tak zlé, navíc jedna z nich byla recenzní výtisk, neboť jsme navázala novou spolupráci. Dál tu je jedna novinka a tři knihy z Kosmasu, které byly dost výrazně zlevněné a já neodolala. Tak jdeme na to!


Začnu novinkovou knihou. Tu jsem si musela předobjednat hned, jak to šlo, protože jsem se na ni neskutečně těšila a stále těším a je to jedna z nejočekávanějších letošních knih. Jde o knihu Na lovu od Meagan Spooner, která by měla být retellingem na Krásku a zvíře a Ptáka Ohniváka. Retellingy miluju, Krásku a zvíře taky a od Meagan mám doma ještě sérii Ptačí zpěv, kterou jsem teda ještě nečetla, ale rozhodně z jejích kníže začnu Na lovu, tak doufám, že mě pak o to víc naláká na její další knihy. A mimochodem ta obálka je nejvíc♥




Dál tady mám právě knihu na recenzi od Megaknih. O té už jsem tady psala dost, tak řeknu jen, že Můj život u sousedů od Huntley Fitzpatrick je naprosto dokonalý young adult příběh, která vám nedá jen příběh, u kterého na chvilku vypnete, ale naopak si myslím, že si u něj i dost dobře zapřemýšlíte. A navíc má naprosto dokonalý letní vibes, který mě šíleně natěšily na jaro i na léto a nemůžu se toho pořádného vypuknutí těchto období dočkat. A Megaknihám ještě jednou moc děkuji za spolupráci.





A poslední tři knihy jsou součástí objednávky z Kosmasu, kde byly všechny tři ve výrazné slevě. Začnu jednou young adultovkou. Tou je kniha Chvíle před koncem od Lauren Oliver. Od Lauren jsem četla zatím knihu Panika, která se mi dost líbila, ale velký boom je okolo ní právě teď, když vyšla její kniha Replika, která je svým způsobem revoluční, protože ji můžete číst z obou stran. To mě samozřejmě zajímá, takže ta mi co nevidět taky přijde. Nicméně o této knize toho popravdě zas tolik nevím, ale byla za nějakých 80 Kč, tak jsem si ji prostě vzala a uvidíme, co se z toho vyklube.




No a poslední dvě knihy z Kosmasu jsou obě historické, ačkoliv každá pojednává o úplně jiné době. Krvavá hraběnka od Lindy Lafferty kniha o začátku 17. století a už podle názvu vypráví o Alžbětě Báthoryové, což je osoba, která mě dost zajímá a na film Báthory se chystám podívat už několik let. A Slib od Audrey Magee je zase z období druhé světové války a měl by to být příběh o lásce vyprávěn netradičně z pohledu těch, kteří válku rozpoutali.. Alespoň tak to stojí v anotaci, tak jsem zvědavá. Historické knihy mě poslední dobou úplně neskutečně baví a doufám, že se k těmto dostanu co nejdřív.

To tedy bylo mých 5 nových únorových kousků. Jsem z nich naprosto nadšená a moc se těším, až se k nim dostanu. Už vím o pár nových knihách, které mi přijdou v březnu, takže s tím uskromňováním to moc nevychází, ale tak co. Jen bych si teda měla trochu pohnout s tou rychlostí čtení, se kterou to momentálně moc slavné není. Tak snad se mi to povede. Mějte se krásně!

Ivett

2 komentáře:

Používá technologii služby Blogger.