JULY 2018 IN MOVIES

Ahoj!
Jak už to tak bývá, v létě většinou stihnu vidět víc filmů, než přes školní rok. A v červenci jsem jich podle mě stihla celkem dost - deset. Dokonce jsem dvakrát byla v kině! A právě jeden film, na které jsem byla v kině, mě naprosto dostal a dokonce zvažuju, že bych na něj šla ještě jednou. Klidně zkuste hádat, co to může být za film. A pak čtěte dál :)

První návštěva kina byla pro mě docela spontánní a především jsem šla na film, na který bych se sama asi nepodívala. Byly jsme totiž se sestrou u tety v Olomouci a naše dvě sestřenice vymyslely na jeden den dámskou jízdu v kině - na film, který byl promítán na festivalu v Karlových Varech a měl velmi dobrá hodnocení. A jmenuje se Tísňové volání. Jedná se o dánský film, řekla bych asi psychothriller a.. bylo to dost hustý. To slovo přesně vystihuje mé pocity. Většina filmu se odehrává právě v asi policejní budově, kam přichází tísňová volání, konkrétně u stolu jednoho zaměstnance, kterému jeden osudový hovor přišel. Jelikož mimo tohoto muže nic moc dalšího nevidíme, pracuje po celou dobu divákova fantazie, což mi přijde jako naprosto skvělý nápad. A to, co se při hovorech odehrává, je neskutečně šokující a já jsem z toho byla prostě paf. Rozhodně jde o film dost zaměřený na psychiku lidí a film s takovou temnou, reálnou atmosférou... ale pokud se na něj cítíte, určitě vám ho moc doporučuju, fakt jsem nečekala, že se mi bude tak líbit.
Jelikož jsme se sestrou v Olomouci hlídaly děti našich sestřenic, stihly jsme s nimi dokonce i nějakou tu pohádku. A to konkrétně Ať žijí rytíři, což je film, který jsem teď snad poprvé viděla úplně celý, vždycky jsem viděla jen kousek. A fakt moc se mi to líbilo. Pohádky já můžu vždycky, tohle bych spíš než pohádkou nazvala příběhem, protože tam vidím trochu rozdíl, ale bylo to skvělý. Skvělí herci, kteří se ve svých rolích podle mě opravdu předvedli, u některých scén jsem se i dost zasmála a samozřejmě to ta pohádka prostě přece jen je a vše skončí dobře, což prostě vždycky všichni chceme, že. Pokud se vám někdy naskytne příležitost se na tento film podívat, určitě se jí chopte, protože je to prostě krásný.
V červenci jsem přečetla knihu Nezapomenutelná cesta od Nicholase Sparkse a hned jsme musela zhlédnout i filmovou adaptaci, která nese název Dlouhá cesta, protože knížka byla dokonalá a filmové adaptace Sparksových knih jsou prostě vždycky skvělé. A tato nebyla výjimkou. Už když jsem zjistila, že hlavní ženskou roli hraje má oblíbená Mandy Moore, věděla jsem, že to bude skvělý film. Přestože jsem z knihy věděla, co se bude dít a jak vše skončí, zase mě to naprosto dostalo a rozhodilo a... to bylo tak nádherný!! Dokonce seděl téměř každý detail z knihy, některé věci tedy nyly jinak, ale to nejdůležitější odpovídalo a myslím, že se film nemohl povést lépe. Jestli máte chuť na takovou zdravou dávku romantiky, u které si možná i trochu pobrečíte, rozhodně se do filmu i do knihy pusťte.
Kromě Dlouhé cesty jsem konečně viděla i další filmovou adaptaci knížky - Vampýrskou akademii. Po naprosto skvělé knižní sérii jsem se na film moc těšila a ačkoliv všeobecně až tak pozitivně vnímán nebyl, mě se opravdu líbil. Předně miluju Zoey Deutch a myslím, že pro roli Rose nemohl být vybrán nikdo lepší, protože ona prostě Rose opravdu je. A celkově mám pocit, že se filmově ztvárnit knihu prostě povedlo. Myslím, že snad nic nebylo změněno, vše se odehrálo přesně jako v knize a dokonce i postavy byly ztvárněny opravdu dobře. To, že autorka stvořila vskutku skvělý příběh a zase úplně jiný svět upírů, víme už z knih. A za mě se to všechno na filmové plátno povedlo přenést skvěle a rozhodně by mi nevadily ani další díly. Bohužel to vypadá, že těch se nejspíš nedočkáme.
Film, na který jsem se chtěla podívat už před rokem a stihla jsem to až letos, je Pobřežní hlídka. Řeknu vám, že film byl přesně takový, jak jsem očekávala. Naprosto jedinečná komedie, u které jsem se nasmála fakt dosyta, Samozřejmě, bylo to dost absurdní a bláznivé, ale právě to na tom bylo tak skvělé. A k tomu samozřejmě sexy svalnatí Zac Efron a Dwayne Johnson jakožto záchranáři - no kdo by to nechtěl? Mně to teda v nejmenším nevadilo. Celý děj asi nebyl ničím originální, ale bylo to tak skvěle zahrané, že je mi to úplně jedno. Jestli se u něčeho chcete fakt od srdce zasmát, naprosto zapomenout na vše okolo a jen si užít podívanou, rozhodně se na Pobřežní hlídku podívejte.
Rozhodla jsem se znovu podívat na Fantastická zvířata a kde je najít, jako příprava na druhý díl, protože byl vypuštěn trailer, kvůli kterému jsem neskutečně natěšená. A taky jsem film teď viděla poprvé v angličtině, protože do kina jsem bohužel musela jít na dabovanou verzi. No a co myslíte? Samozřejmě, že to bylo stejně úžasný, možná ještě úžasnější než poprvé a já to prostě miluju. Jsem tak ráda, že se s Harry Potter universem stále ještě nekončí a pořád vzniká něco nového. Newt aka Mlok je naprosto úžasná postava a já se strašně těším na další díl s ním, kde ho potkáme i za jeho školních let v Bradavicích. A samozřejmě se těším taky na mladého Brumbála v podání Judea Lawa... A Grindewald Johnny Depp? Sem s tím! Myslím, že na podzim budu fakt odpočítávat dny do premiéry, protože moje natěšenost na film prostě překračuje všechny meze.
Teď tu mám dvě srdeční záležitosti, z nichž jedna je snad nejlepší film měsíce. Jde o Mamma Mia! a Mamma Mia: Here We Go Again. Nepřeháním, když řeknu, že jsem se na první díl podívala po několika letech. A přestože jsem film měla odjakživa ráda, teď jako bych si ho teprve úplně zamilovala. Možná je to tím, že jsem starší nebo tím, že jsem ho poprvé viděla v angličtině, ale bylo to fakt úplně boží. No a důvod, proč jsem se na něj podívala, byla příprava na druhý díl, na který jsem se vydala do kina. A řeknu vám, klidně bych na něj šla znovu a není vyloučené, že třeba opravdu půjdu. To bylo tak neskutečně skvělý!!! Ještě několik dní jsem si neustále v hlavě i na Spotify jela soundtrack a opravdu se nemůžu dočkat, až se na film kouknu znovu, ať už v kině nebo někde jinde. A Lily James se oficiálně stala jednou z mých nejoblíbenějších hereček, protože to, jak zahrála mladou Donnu, mi definitivně potvrdilo, jak je úžasná. A mám nový crush - herec Josh Dylan, který si zahrál mladého Billa a je prostě ♥♥ Celkově se mi námět druhého dílu, kdy sledujeme na vlastní oči, co se přesně odehrálo, když se jako mladá zapletla se třemi chlapci, neskutečně líbil a moc mě to bavilo. A hoodně jsem se nasmála, nejen u scén z Donnina mládí, ale i u současnosti se starými známými herci. A dokonce jsem se dojala. No zkrátka, pro fanoušky Mamma Mii je tohle nutnost a myslím, že každý si tohle musí užít.
V červenci jsem přečetla knih Všechno, úplně všechno a hned jsem se musela podívat na stejnojmenný film, který vyšel loni. Musím říct, že byl opravdu dokonalý a líbil se mi stejně jako kniha. Kromě toho dokonce snad všechno odpovídalo knize, což je vždycky o to lepší. Nemůžu uvěřit tomu, že v roli Madeleine byla opravdu ta malá Rue z Hunger Games a že je takhle dobrá! Mezi hlavními hrdiny byla neskutečná chemie, která příběh dělala ještě reálnějším. Už jsem se zmiňovala u knihy o tom, jak překvapivý celý příběh je a že na začátku prostě nemáte šanci uhodnout, co se z toho nakonec vyklube. Ve filmu jsem to zažila znovu, i když jsem už věděla, jak to dopadne. Opravdu, podle mě se film moc povedl a můžu vám ho doporučit stejně vřele jako knihu.
Posledním červencovým filmem je Baby Driver - film, který mě původně moc nelákal, ale nějak jsem si to rozmyslela a koukla na něj. Jediné, co mě na něm opravdu lákalo, byl Ansel Elgort a když jsem teď zjistila, že ve filmu hraje i Lily James, bylo rozhodnuto. A fakt jsem si to moc žila. Je to typ filmu, na který se snad nikdy nedívám, ale bylo to skvělý. Ansel se své role zhostil opravdu bravurně, jeho zajímavou závislost na hudbě jsem si fakt užívala. Stejně jako jeho řidičské schopnosti, které sice asi nebudou úplně jeho, ale hlavní hrdina Baby je v nich fakt boží. Celý film byla vlastně taková honička plná zločinů, kterým Baby napomáhal, i když tak úplně nechtěl a podle mě se to moc povedlo. Klidně i jestli jste jako já a na podobné filmy moc nekoukáte, udělejte výjimku, Baby Driver za to fakt stojí.

To byly všechny skvělé filmy, které jsem v červenci viděla. Minimálně Mamma Miu vám moc doporučuju, ale klidně můžete kouknout na všechny. A taky mi můžete dát vědět vaš tipy na skvělé filmy. Mějte se krásně!

Ivett

2 komentáře:

  1. I já byla na Mamma Mia 2 v kině a moje pocity jsou stejně, hned bych šla znovu. :)) Jinak jsi toho stihla zhlédnout víc něž dost. :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To jsem ráda!! A souhlasím, knížek bylo naštěstí víc :D

      Vymazat

Používá technologii služby Blogger.