NEW IN MY BOOKSHELF - SEPTEMBER 2018

Ahoj!
Zase se snažím trochu dohnat své resty a tentokrát bych vám ráda opožděně ukázala knihy, které jsem si pořídila v září. Tady jich je sice šest, což není úplně málo, ale v říjnu jich už byla polovina a v listopadu jsem si dokonce nekoupila ani jednu, takže to mi alespoň ušetří dohánění jednoho článku :D Tak a teď už bez zdržování na ty zářijové krásky.

Hned první knihou je samozřejmě Prohnilé království od Erin Watt, pátý a poslední díl série Royalů. Asi nemusím zmiňovat, jak moc jsem se na něj těšila, že. Přečetla jsem ho sice až koncem listopadu, ale teda bylo to všechno a ještě víc, než jsem čekala a naprosto upřímně můžu říct, že se zakončením série nemůžu být spokojenější. Určitě si počkejte na článek s přečtenými knížkami za listopad, kde o ní řeknu víc a někdy ve vzdálenější budoucnosti i na recenzi, ale říkám vám, že tohle bylo vážně něco.





Následuje předobjednávka z Albatrosu, kdy jsem si koupila dvě knihy, na které jsme se opravdu moc těšila. Tou první je Milionkrát June od Emily Henry, která mě velice zaujala už, když vyšla v zahraničí. Jde o retelling Romea a Julie, což znamená, že po mně knížka přímo volala, protože a) retellingy naprosto miluju a b) Romeo a Julie je samozřejmě obrovská srdcovka pro romantika jako jsem já. A kromě toho je kniha ještě žánrově magický realismus, což je žánr, který bych moc ráda víc prozkoumala, takže jsem opravdu zvědavá. A druhou knihou v balíčku byla novinka od Kasie West - Láska a jiné úkoly. To byla prostě nutnost, protože předchozí dvě knihy od autorky se mi moc lébily, byly to skvělé, oddechové YA contemporary a já nepochybuji o tom, že i její nejnovější kniha bude na stejné bázi. 

Další dvě objednané knihy byly z Knižního klubu, neboť mi v září přišel nový klubový časopis a ten jsem samozřejmě nemohla nechat jen tak. Rozhodla jsem se vzít si jednu snad ze tří knih Jojo Moyes, které u nás letos vyšly - Zakázané ovoce. Jojo je moje velice oblíbená autorka, kterou jsem kupodivu neobjevila její nejznámější knihou Než jsem tě poznala, ale knihou Poslední dopis od tvé lásky - tu jsem náhodně našla v knihovně, přečetla si ji a líbila se mi natolik, že jsem si ji musela i pořídit. A od té doby čtu vše, co tato žena napíše - ještě mi tedy pár knih přečíst zbývá (a nevím, proč jsem si pořád ještě nekoupila to Jeden plus jedna) a na Zakázané ovoce se moc těším. No a když jsem viděla, že je v časopise kniha Poselství růží od Leily Meacham jen za stovku, musela jsem ji k objednávce přihodit. Knížku už jsem dávno přečetla, ovšem půjčenou z knihovny, a když byla za stovku, tak jsem si ji pořídila i domů, protože je to opravdu nádherný historický příběh z prostředí americké bavlníkové plantáže plný rodinných dramat, který mě prostě dostal.


No a poslední dnešní knihou je druhý díl Čar života, Cesty se rozcházejí od Veronicy Roth. První díl této duologie jsem četla hned, když vyšel, což už budou dva roky, takže se mi některé detaily trochu vypařily, nicméně děj si zhruba stále vybavuji, stejně jako fakt, že se mi kniha moc líbila. Pořád přemýšlím, jestli si před čtením druhého dílu přece jen ten první radši nepřečtu, ať nemám žádné mezery, tak uvidím. Každopádně já jsem z těch čtenářů, kterým se moc líbila celá série Divergence, takže mě nepřekvapuje, že i Čáry života mě dostaly a na závěr se moc těším.




To tedy byl můj docela velký nákup knih za září, ale s tím listopadem, kdy jsem si nekoupila ani jednu, se to trochu vyrovnává, ne? Snad ano. Nejradši bych samozřejmě všechny knihy hned přečetla, ale úplně to nedávám, takže se budu prostě těšit na dobu, kdy si je budu moct konečně vychutnat. A vy mi dejte vědět, co pěkného jste si koupili nebo přečetli vy. Mějte se krásně!

Ivett


2 komentáře:

Používá technologii služby Blogger.