NEW IN MY BOOKSHELF - MAY 2018

Ahoj!
Kupodivu tu mám za květen nových knížek víc, než jsem si myslela. Konkrétně devět, přitom jsem si myslela, že jsou tak tři :D Nicméně pět z nich byly dárky k narozeninám a zbylé čtyři... no, uvidíte. Tak jdeme na to.

Začnu knížkou, kterou jsem měla předobjednanou a neskutečně jsem se na ni těšila. Tou je A Court Of Frost And Starlight od Sarah J. Maas, novela navazující na původní trilogii Dvůr trnů a růží. A za mě to bylo úžasný! Zase jsem se naprosto naladila na atmosféru celého světa, měla jsem možnost zjistit víc o svých oblíbených postavách a prostě s nimi jen tak pobýt a byl to úžasný zážitek. Někteří si sice stěžují na málo akce, ale podle mě to nebyl primární záměr knihy a myslím, že šlo spíš o takovou odměnu pro fanoušky, aby jen tak měli možnosti nahlédnout do života hrdinů po válce s Hybernem. Ale že by se tu vůbec nic nestalo, to zase ne.



Dál tu mám tedy pár knížek k narozeninám. Od kamarádky jsem dostala knihu Utajený drahokam od Virginie Andrews. Což je kniha, kterou úplně nevím, jestli budu vůbec někdy číst. Jednak to je asi čtvrtý díl série a za druhé, i když jsem o této sérii věděla, tak jsem se usymslela, že mě nakonec až tak neláká. No tak uvidíme. Od rodiny jsem pak dostala mou druhou Cukrfree kuchařku do sbírky - Cukrfree kuchařka pro malé i velké od Janiny Černé a Jany Dell Plotnárkové. Já žiju cukrfree životem v tom stylu, že cukr a bílou moku nejím vůbec a snažím se co nejvíce omezovat i jiné nezdravé věci. A jsem tak spokojená. No a k Vánocům jsem dostala první kuchařku od Janiny, ze které jsem stále naprosto nadšená a když jsem zjistila, že bude další kuchařka, musela jsem ji mít. A zase jsem se zamilovala. Rozhodně vám kuchařky doporučuji i v případě, že cukrfree nejste - jako tipy pro nějaké občasné zdravější stravování či alternativy je to jistě skvělá záležitost.

A pozor, teď fanfáry! Já jsem normálně k narozeninám dostala knihy, které jsem si neskutečně moc přála a sama bych si je asi jen tak nekoupila, protože jsou docela drahé. A ano, jde i první tři díly Harryho Pottera v nově vycházejícím vydání s ilustracemi Jima Kaye! Miluju! Už jsem si je nesčetněkrát prohlížela v knihkupectví a tak moc jsem si je přála domů. A teď je tu mám!! *fangirling* Moc se těším, až se do nich opravdu začtu a ty překrásné ilustrace budou jen skvěle dolaďovat atmosféru. Třeba to bude jako číst poprvé. Každopádně jsem neskonale vděčná za tyhle krásky a pořád tomu nemůžu uvěřit.



Se školou jsme  květnu byli v Praze a to bych nebyla já, abych nezavítala do knihkupectví - a dopadlo to tak, že jsem v Neoluxoru ulovila knihu Cinder a Ella od Kelly Oram. Na tuhle knížečku se tak neskutečně těším!!! Důvody? Je to retelling Popelky. Popelka je odjakživa moje nejoblíbenější pohádka. Miluju retellingy. Miluju film Moderní Popelka. Je to stoprocentně dokonalá zamilovaná oddechovka. A ty taky miluju, že jo! A pro všechny tyto důvody se děsně těším. A věřím, že to prostě bude pecka!





A úplně poslední knihou, kterou jsem stihla už i přečíst, je další kniha zde již zmíněné autorky, ovšem z jiné série - Věž úsvitu od Sarah J. Maas. To je pro změnu další díl do série Skleněný trůn. Dá se říct, že tak trochu doplňkový, protože se v příběhu vůbec neobjeví Aelin a hlavními hrdiny jsou především Chaol Westfall, Nesryn Saliq a Yrene Vížka. Ano, ta Yrene Vížka, kterou si někteří z vás jistě pamatují z Krvavého ostří - v současné době léčitelka v Torre na Jižním světadílu. Právě tam se Chaol a Nesryn vydávají, aby se tam Chaol s trochou štěstí vyléčil ze zranění, kvůli kterým je momentálně na vozíčku, a aby přemluvili zdejšího khagana ke spojenectví v následující válce. A řeknu vám, budou se zase dít věci! Já jsem z knížky opět úplně mimo, miluju na ní prostě všechno a rozhodně ji neopomíjejte, protože pro další děj série je dost klíčová. Nicméně na blogu jsem se o ní už vypovídala dost, takže vás asi rovnou odkážu na recenzi.

Jak vidíte, v květnu mi přibyla celá řada nádherných a úžasných knížek, ze kterých mám obrovskou radost. A víc už k tomu asi nemám co dodat. Uvidíme, co mi přinese červen a doufám, že je budu konečně stíhat číst co nejdřív. Mějte se krásně!

Ivett

2 komentáře:

  1. Ilustrovaný HP je naprosto nádherný a na Cinder a Ellu se v brzké době chystám. :)) Ke knihám gratuluju, užij si čtení. :)

    OdpovědětVymazat

Používá technologii služby Blogger.