BOOKAHOLIC READ IN MARCH 2018

Ahoj!
Jaký jste měli čtecí březen? U mě byl tedy takový zvláštní - prvních dlouhých jedenáct dní jsem strávila s jednou knihou, kterou mi trvalo přečíst tak dlouho kvůli fakt velkému nedostatku času. No a zbytek měsíce se nesl ve znamení jedné jediné série a jedné z mých nejoblíbenějších a já jsem z toho naprosto nadšená. Nicméně celkem to bylo pouze 5 knih, což mě sice mrzí, ale zase mohlo to být horší, že. Tak já vám je jdu představit.

Už koncem února jsem rozečetla knížku Dlouhé stíny od Leily Meacham. Bohužel jsem s ní tedy trávila fakt dlouhou dobu, přestože mě moc bavila. Musím tedy říct, že sérii Somerset mám od autorky pořád radši, ale to je prostě asi nepřekonatelné. Dlouhé stíny byly jiné v tom, v jaké se odehrávaly době, což je vlastně asi největší rozdíl, od kterého se odvíjí vše ostatní. Tady není už období žádné války, takže historickými či vůbec společenskými událostmi kniha moc poznamenaná není. Děj se tak nějak motá kolem milostného trojúhelníku, ale ne úplně v tom pravém slova smyslu - na takový trojúhelník jsem teda ještě nikde nenarazila. Jak je u autorky zvykem, děj pořádně zamotala, připravila pro nás spoustu šokujících odhalení a událostí a byla to fakt jízda. Takže Somerset je sice lepší, ale tohle je rozhodně taky super!
Kniha má 400 stran a četla jsem ji 14 dní.

Jsem roztříštěná jsem rereadla už před pár týdny, takže teď jsem pokračovala druhým dílem - Jsem zlomená, samozřejmě od Tahereh Mafi. Čím dál tím víc jsem si uvědomovala, proč tu sérii tak miluju..A tak nějak jsem se rozpomínala na ty emoce při prvním čtení, protože jsem ty knížky četla před čtyřmi lety, což už nějaká doba je a.. bylo neuvěřitelně úžasný to všechno prožívat znovu. Bála jsem se, jestli po takové době a tolika dalších přečtených knížkách nebudu mít na sérii jiný názor, ale ne... Miluju to, každý další dl víc než předchozí, všechny postavy (především Kenjiho a Warnera samozřejmě) s jsem nadšená, že budou další díly.. A moje názory konkrétně na druhý díl si určitě můžete přečíst v recenzi.
Kniha má 392 stran a četla jsem ji 6 dní.
RECENZE

Samozřejmě jsem hned musela pokračovat třetím dílem, Jsem rozohněná. Musím říct, že ten je zatím asi můj nejoblíbenější. Warnette tady byli absolutní couple goals a já je prostě zbožňuju. Neustále jsem se smála díky Kenjiho mega vtipným poznámkám, zároveň mě bavilo, jak jsem čím dál tím víc odhalovala pravou tvář Warnera, která teda fakt stojí za to a v neposlední řadě - Juliette prošla snad největší transformací ever. Z té křehké dívky na začátku, která nesnášela sebe i své schopnosti a chtěla jen zapadnout a nevyčnívat, se stal naprostý opak - a nic lepšího se fakt stát nemohlo. Jul je opravdu jedna z mých nejoblíbenějších hrdinek, celá série je naprostá topka a vy si ji prostě přečtěte. Prosím!! :)
Kniha má 344 stran a četla jsem ji 5 dní.

Sice jsem to neměla v plánu, ale Rozohněná mě přiměla znovu si přečíst i knížečku Unite Me. Ta je vlastně spojením dvou knih - Destroy Me a Fracture Me. A já to zase úplně miluju. Především Destroy Me, protože tam vidíme poprvé příběh z Warnerova pohledu, konkrétně dobu z druhého dílu, kdy Warner nebyl v knize. Vidíme, čím si prochází, co odjakživa zažívá, jak přemýšlí, jak se cítí, jak vnímá Juliette... A konečně ho alespoň zčásti pochopíme. A já ho mám díky tomuto náhledu ještě radši. No a Fracture Me je kniha z pohledu Adama. Já ho proste nesnáším!! A tady se chová jako ukázkový blb, což tady můžeme krasně vidět. Toho kluka by fakt chtělo pořádně profackovat.. Nicméně i tak mám knížku ráda - vždycky si potvrdím, že Addieho můžu opravdu v klidu dál nesnášet a navíc je tu alespoň dost jeho mladšího bratra Jamese, který je zase úplný zlatíčko.
Knížka má 197 stran a četla jsem ji 2 dny.
RECENZE

A pozor, na řadu přichází jedna z mých nejočekávanějších letošních knih - Restore Me, naprosto nečekané pokračování série po čtyřech letech, na které jsem se těšila jako malá. A můžu vám říct, že to byla bomba, jízda a víc, než v co jsem mohla doufat. Všechny postavy byly stále stejně skvělé, děj absolutně nezaostával za původní trilogií a já si knížku neuvěřitelně užila. Jsem ráda, že začala v podstatě tam, kde skončil třetí díl a Tahereh se podařilo navázat opravdu bravurně. Zase si nachystala nové plot twisty, docela šokující odhalení a největší akci si samozřejmě nechala na konec.. A to teda bylo něco. Kromě toho se tu objevilo i pár nových postav, které se určitě budou více rozbíjet v dalších dílech, ale už teď jsem si opravdu oblíbila Nazeeru. Doufám, že další díl vyjde co nejdřív, protože já ho teda potřebuju teď, hned, okamžitě!
Kniha má 448 stran a četla jsem ji 5 dní.


Jak vidíte, většinu měsíce jsem strávila s knihami jedné autorky a nemůžu si stěžovat. Ještě koncem měsíce jsem začala číst jednu knihu, kterou jsme již před rokem četla v angličtině a teď vyšla v češtině - tu teda zařadím až do dubna, ale už ji mám skoro dočtenou a prostě to miluju. No, myslím, že se vy i já máme za měsíc a co těšit. Zatím se mějte krásně!

Ivett

2 komentáře:

  1. Tak to jsi měla pěkný měsíc. Žádnou z knih jsem nečetla, ale líbí se mi Dlouhé stíny. :) Přeju krásné dubnové čtení. :))

    OdpovědětVymazat

Používá technologii služby Blogger.