JUNE 2018 IN MOVIES

Ahoj!
Jak už je u mě zvykem, opět píšu článek o filmech, které jsem viděla v červnu, s mírným zpožděním. Proto už ten úvod nebudu nijak protahovat. Dohromady to činí pět filmů, z nichž jsou dokonce tři české. A já bych je vám samozřejmě všechny ráda představila.

Rozhodla jsem se zabrousit do starých, ještě černobílých, českých filmů, kterých jsem dosud bohužel tolik neviděla, a pustila si film Ducháček to zařídís mým oblíbeným Vlastou Burianem v hlavní roli. A opravdu jsem se dobře bavila. Staré české klasiky jsou pro mě jedny z klenotů kinematografie a toto nebyla žádná výjimka. Celý námět filmu vlastně nebylo nic tak převratného, ale film se nesl v tak dobré atmosfée a ve skvělém a nenásilném komediálním duchu, že prostě ani nejde, aby se vám nelíbil.
Jelikož jsem přečetla Báječná léta pod psa od Michala Viewegha, podívala jsem se i na stejnojmenný film. A fakt mě to bavilo i pobavilo. Až na pár změn je film přesnou kopií knížky a bylo to super. Herecké obsazení bylo dle mého vybrané perfektně, příběh byl stejně dobrým způsobem nenáročný a jednoduchý, jako v knize a já se několikrát od srdce zasmála.
Jednoho dne jsem objevila, že v televizi dávají Prázdniny v Provence a řekla jsem si, že se na ně podívám, protože mě zaujaly už v době, kdy šly do kin. Bylo mi jasné, že to bude typická komedie, která je vlastně pěkná blbost, ale já mám tyhle filmy ráda, protože u nich vždycky všechno vypustím z hlavy a jenom se směju. A přesně tak to bylo. Jo, je to blbost a určitě to není film pro každého, ale pokud jste otevřeni jakémukoliv humoru, myslím, že se pobavíte. A když už nic jiného, můžete se nechat alespoň okouzlit francouzskou Provence.
Už před nějakou dobou jsem slyšela o filmu Návrh se Sandrou Bullock - a teď jsem se na něj konečně podívala. Věděla jsem, že ve filmu šéfka předstírá zasnoubení se svým podřízeným, aby si udržela místo ve firmě a to mi úplně stačilo. Čekala jsem skvělou a vtipnou romantickou komedii a přesně to jsem dostala. Oficiálně jsem si oblíbila Sandru a rozhodně se chci podívat na víc filmů s ní. Musím říct, že u některých scén jsem dostala doslova záchvat smíchu, což už se mi u filmu nějakou dobu nestalo. Jestli se prostě chcete pořádně zasmát a máte chuť na nějaké pořádné americké klišé, povinně se na Návrh podívejte!
A posledním filmem je animák! Nejsem si jistá, jestli jsem tento film už někdy viděla, ale mám dojem, že spíš ne. Jde o film Medvídek Pú - Nejlepší dobrodružství. Já jsem obří fanynka Medvídka Pú, odmalička ho miluju a odmalička mám doma tři DVD s Medvídkem. Nicméně tento, tuším úplně první film jsem dosud nejspíš neviděla. A bylo to samozřejmě nádherný. Já mám na Méďovi tak ráda, že je to tak jednoduchá pohádka, která má své jedinečné kouzlo a přestože je dějově jednoduchá, prostě si vás získá a dostane vás do takové krásné duševní pohody. A to tam ani žádný princ nemusí zachraňovat celé království - nebo možná právě proto je tak krásně pohodová. Musím se rozhodně podívat i na další film s Medvídkem, které mi zbývají, už proto, že v srpnu jde do kin hraný film Christopher Robin (kde mimochodem hraje Ewan McGregor♥) a já se na něj fakt neskutečně těším!

Noo, tak to je k červnu už úplně komplet vše. Už se tu nebudu rozepisovat, jen řeknu, že samozřejmě budu ráda, když mi dáte vědět, co jste v červnu zhlédli vy, a jestli jste viděla nějaký ze zmíněných filmů. A uvidíme, co se tu objeví zase za měsíc. Mějte se krásně!

Ivett


2 komentáře:

  1. Ducháček to zařídí je taková klasika :D Znát ho musí snad každý :D Návrh jsem viděla několikrát a věřím, že ještě několikrát uvidím :D Zbylé filmy jsem neviděla,ale co není může být :)

    OdpovědětVymazat

Používá technologii služby Blogger.