PALÁC LŽÍ (Erin Watt)

Původní název: Twisted palace
Český název: Palác lží
Autor: Erin Watt
Série: Royalové
Počet stran: 392
Nakladatelsví: Baronet
Překlad: Zuzana L'alíková
Rok vydání: 2016 (EN),  2017 (CZ)
Žánr:  young adult, romance, contemporary
Anotace: Ella Harperová překonala už spoustu problémů, které jí život přichystal. Je tvrdá, odolná a ochotná udělat, co je potřeba, aby ochránila ty, které miluje. Jenže s tajemstvími, která obklopují jejího otce a přítele, jehož život je nyní v ohrožení, se možná ani Ella nedokáže smířit.
Reed Royal je zvyklý ničit všechny překážky, které mu osud staví do cesty. Nyní se to však obrátilo proti němu. Pokud chce zachránit sám sebe i dívku, kterou miluje, musí se postavit trýznivé minulosti a napravit svou pošramocenou pověst.
Nikdo nevěří, že Ella dokáže v paláci Royalových přežít. Všichni jsou přesvědčeni, že je Reed zničí.
Možná mají pravdu.
Ella a Reed musejí společně najít způsob, jak zachránit sebe i svou rodinu, a odhalit všechna tajemství a lži, které se skrývají v paláci rodu Royalových.
 

Moje recenze:
U dveří domu Royalových se objevil Ellin otec Steven, který byl považovaný za mrtvého, právě ve chvíli, kdy byl Reed zatčen za vraždu snoubenky jeho otce Brooke. On ji ale nezabil a snaží se spolu s Ellou a svou rodinou najít způsob, jak to dokázat. Možná se to ale nepovede a Reed bude nucen nést následky za něco, co neudělal. Ella se kromě strachování o Reedovu budoucnost musí vypořádávat s náhlým a naprosto nečekaným vpádem zmrtvýchvstalého  otce do jejího života. Ale mimo to si chce užívat Reedovi přítomnosti, dokud může a to opravdu naplno. A netřeba dodávat, že se všichni touží dozvědět, kdo zabil Brooke i s nenarozeným dítětem, které nosila, a proč.


zdroj
Musím říct, že z třetího dílu této série si autorky udělaly tak trochu detektivku. I proto a nejspíš i z více důvodů jsem na Palác lží četla hodně zklamaných názorů. A já souhlasím s tím, že je opravdu o něco horší než předchozí díly a jsou tu věci, které mě na knize štvaly, ale na druhou stranu pořád můžu říct, že jsem si ji skvěle užila a vůbec to nevidím až tak černě. Když se trochu povzneseme nad dějem, který je opravdu nereálný (nebo v to aspoň doufám) a někdy až trochu na hlavu postavený, rozhodně si jde i třetí díl série užít.

Jak víte, Prokletý princ skončil opravdu podivně a napínavě.. A to je ještě slabé slovo. V Paláci lží máme opět příběh jak z pohledu Elly, tak i z pohledu Reeda. A zrovna tihle dva se od prvního dílu docela dost změnili. Hlavně Ella mě někdy opravdu štvala. Sice to, chudák, fakt neměla jednoduchý, ale občas jsem její chování nechápala. Především to, jak se neustále strachovala, jestli Reeda nezavřou, ale zároveň někdy to, co ji nejvíc trápilo, bylo jak a kdy se s ním konečně vyspat. Ty samotné erotické scény, na které jsme už v sérii zvyklí, pak byly opět napsány tak, že si je prostě užijete, ale opravdu jsem někdy kroutila hlavou nad Ellinými prioritami. Zároveň mě ale dost bavilo její hraní si na detektiva, to bylo opravdu zajímavé. Ale přestože mě dost štvala, byly i části, kdy jsem s ní sympatizovala. Především při jejím snažení navázat vztah s otcem, to mi jí bylo opravdu líto.


zdroj
No a Reeda mám tedy pořád ráda, ale z toho bad boye s velkým egem z prvního dílu už toho moc nezbylo. Nevím, jestli je to tím, že v prvním dílu jsme mu neviděli do hlavy, zatímco teď už ano, ale trochu mě mrzí, že je najednou až tak moc ochranitelský a láskou zaslepený a tak.. Samozřejmě se mi ale jeho vztah k Elle líbí a jsou spolu fakt roztomilí, ale kdyby té roztomilosti trochu ubylo, ani by mi to moc nevadilo.. No a co se toho Reedova obvinění z vraždy týče, opravdu mě mrzelo, jak na něj bylo neustále ukazováno jako na vraha, přestože byl nevinný. Nedovedu si představit tu bezmoc nevědět, jak dokázat něco, s čím jste neměli nic společného. A jak se smířit s vědomím, že možná půjdu do vězení za... nic. To bylo opravdu smutné.

Co jsem si z knihy užila opravdu hodně byly vedlejší postavy. Už od začátku série miluju Eastona, který tu teď neměl až tolik prostoru, kolik bych si představovala, ale moc se těším, až si přečtu taky nějaký příběh o něm. A vůbec bych se nebránila ani nějakému příběhu o Val a Wadeovi, protože tihle dva jsou naprosto top. Taky se v knize mohli klidně objevit častěji a já bych si ji užívala o to víc. 


zdroj
Jak asi čekáte, Palác lží je zase velké drama. Bylo opravdu zajímavé sledovat Ellina otce a jeho navrácení se do svého života, zjištění, že má dceru a tak podobně. Celý příběh zní v závěru dost šíleně a je to fakt takové přehnané rodinné drama se spoustou erotiky k tomu, ale právě to si na tom užívám. Příběh, který je sice zachycen v reálném světě, ale je alespoň pro mě tak nereálný, že je to stejně pořádný útěk z reality. A rovnou do takhle šíleného chaosu. Jo, třetí díl asi nemůžu hodnotit tak dobře jako předchozí dva, protože měl svoje mouchy, ale přesto jsem si zakončení série užila. A budu vyhlížet knihy o dalších postavách.

Moje hodnocení: 3,5/5

Jak se vám líbila série o Royalových? A přečtete si i další knihy o této rodině?

2 komentáře:

  1. Pěkná recenze, celou sérii mám v plánu si přečíst. Poslední dobou se ale vynořila spousta negativních názorů na ni... No uvídíme jak se bude líbit mě. :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je pravda a souhlasím s tím, že třetí díl je nejslabší, ale série se mi vcelku líbila :)

      Vymazat

Používá technologii služby Blogger.