HALLOWEEN BOOK TAG

Ahoj!
Když je tedy ten Halloween, což je svátek který já mám moc ráda a opravdu mě mrzí, že se u nás neslaví, protože bych si ho rozhodně dokázala skvěle užít. I když bych teda měla problém s tím, za koho jít, protože těch možností je asi trilion. Nicméně trochu knižně halloweenskou náladu bych ráda sobě i vám naladila alespoň tímhle tagem. Jdeme na to, sama jsem zvědavá, co z toho vyleze.

1) Oblíbená strašidelná must-read kniha na Halloween?
Ehm... no, buďme upřímní, já strašidelné a hororové knihy moc nečtu. Vlastně vůbec. Na horory zas tak nejsem, takže pokud by se nepočítaly nějaké temnější fantasy, u kterých se stejně ale nikdy nebojíme jako u hororu, myslím, že jsem četla jen jednu takovou strašidelnější knihu. Byl to thriller Zrádný anděl od Ulrike Bliefert a musím říct, že tady jsem se místy opravdu trochu bála. Možná i proto, že šlo opravdu o uskutečnitelný příběh. Každopádně žádný velký horor, ale mě kniha naprosto vyhovovala a opravdu se mi líbila.




2) Nejstrašidelnější obálka knihy?
Tady se mi prostě hned vybaví kniha Anna krví oděná od Kendare Blake. Jak se moc po hororových knihách nekoukám, je tahle snad nejvíc hrůzu nahánějící, jakou jsem viděla a je zrovna taky knihou, kterou bych si možná jednou ráda i přečetla. Každopádně nikdo nemůže popřít, že ho při pohledu na obálku trochu nezamrazí, to uznejte.







3) Kdybys mohla jít trick-or-treating s jakoukoliv autorkou/autorem, koho by sis vybrala?
Když nad tím tak přemýšlím, myslím, že by musela být zážitek chodit takhle v noci od domu k domu s A. G. Howard, autorkou Šepotání. Jsem si jistá, že by si vymyslela nějaký do detailu vychytaný a šílený kostým, přihodila pár šílených historek a na závěr bychom se mrkly na místní hřbitov. Jo, s Anitou by to byl podle mě skvělý Halloween. 





4) Kdyby ses mohla na Halloween obléct jako jakákoliv knižní postava, kým bys byla?
Ha! Rozhodně za Caleanu/Aelin ze Skleněného trůnu! Protože by všichni jen spatřili můj výraz (a zbraně všude možně) a hned bych měla všechno, co chci. 







5) Kdybys mohla ve své trick-or-treat tašce najít cokoliv z jakékoliv knihy, co bys chtěla najít?
Dopis o přijetí do Bradavic! Prosím, prosím!!! Po ničem bych netoužila víc. A kdyby k tomu byla rovnou i jízdenka na vlak, vůbec bych se nezlobila.



6) V jakém knižním světě bys chtěla jít trick-or-treating?
Nooo... Tak tady je odpověď jasná. Protože co bych vůbec ve světě Harryho Pottera dělat nechtěla? A navíc, Halloween nebo Předvečer Všech svatých, jak známe z našeho skvělého překladu, je v knihách vždycky tak krásně vyobrazen, že po tom prostě nejde netoužit.



7) Jakého knižního záporáka bys o Halloweenu nechtěla potkat sama v temné uličce?
Night King ze Hry o trůny? To by se mi určitě nelíbilo. Ale vzhledem k tomu, že jsem nečetla knihy, tak vyberu někoho jiného. Teď mě napadlo,...že bych se asi zbláznila strachy, kdybych potkala v temné uličce nějakého Strigoje. Pokud nevíte, o koho jde, Strigojové jsou jednoduše řečeno ti zlí a nemilosrdní vamýpři z Vampýrské akademie od Richelle Mead. Ti, co četli, mi dají za pravdu, že Strigoj rozhodně není žádný Edward a rozhodně ho potkat nechcete. 



8) Převlékla by ses raději za upíra, zombie, vlkodlaka nebo lovce stínů (shadowhunter)?
Asi za upíra. Ti jsou odjakživa mému srdci nejblíže. Zombie upřímně moc nemusím, knihy o shadowhunterech od Cassandry Clare jsme nečetla, takže k nim nemůžu nic říct, vlkodlaky sice mám ráda moc, ale upíry stejně asi nejvíc. Už od dob Stmívání (které mám opravdu ráda a je mi úplně jedno, co o sérii mnozí říkají) jsem z upírů (čti: z Edwarda) paf a jít za nějakého na Halloween by bylo skvělý. 

9) Jakou jednu sladkost z Harryho Pottera bys ráda našla ve své tašce? 
Tady se mě nemusíte ptát dvakrát! Bertíkovy fazolky tisíckrát jinak, opravdové z Medového ráje. Po těch bych opravdu toužila a myslím, že zrovna na Halloween jsou úplně nejvhodnější. 



10) Jaká je tvá oblíbená halloweenská sladkost?
Tak tuto otázku přeskakuji... Jedna tady podle mě nic takového moc populární není (zatím) a pak. sladké už nějakou dobu nejím, takže opravdu nemůžu nic říct. 

Tak tohle byl můj haloweensky laděný tag. Pokud máte Halloween taky moc rádi, tak si ho dneska pořádně užijte! A samozřejmě pokud tag třeba taky sepíšete, rozhodně mi hoďte odkaz, já se ráda podívám (jinak tag není z mé hlavy, ale našla jsme ho u anglických bloggerek). Mějte se krásně!

Ivett

2 komentáře:

  1. Zajímavé. :) O Halloweenském tagu jsem neslyšela, ale líbí se mi moc. Je to pěkně stylové. :)) škoda jen, že už ho nestihnu sepsat. Tak snad příští rok. :))

    OdpovědětVymazat

Používá technologii služby Blogger.